Το νέο καλλιτεχνικό έργο για τον εορτασμό της 10ης επετείου της Uterqüe: 10 γυναίκες, 10 πόλεις, 10 έτη
Η Uterqüe ξαναχτυπά τις πόρτες του καλλιτεχνικού κόσμου για τη δέκατη επέτειό της. Αυτή τη φορά, η Uterqüe συνεργάζεται με την καλλιτέχνιδα Inés Maestre για να αποδώσει φόρο τιμής στη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής της -τις μούσες της- με μία σειρά πορτρέτων δέκα γυναικών σε δέκα διαφορετικά σκηνικά, δημιουργημένων από την Μαδριλένα καλλιτέχνιδα. Δέκα γυναίκες που δίνουν ζωή σε όλες αυτές, οι οποίες σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, είναι μέρος της ουσίας της Uterqüe. Τα έργα θα παρουσιαστούν από τις 7 Μαΐου στις βιτρίνες των δέκα πιο εμβληματικών καταστημάτων της μάρκας σε όλο τον κόσμο και θα περιλαμβάνονται στην περιορισμένη έκδοση του επόμενου τεύχους του βιβλίου τέχνης Uterqüe Art Essays.
Υπάρχουν άπειρες γυναίκες ανάμεσα στις μούσες της Uterqüe αλλά κάθε μία από αυτές είναι μοναδική. Είναι γυναίκες «επιθυμητές», δυναμικές, με αυτοπεποίθηση, που ξυπνούν εμπειρίες ζωτικής σημασίας, με ένα στυλ ζωής και μια προτίμηση για το κλασικό και το μοντέρνο, το παλιό και το μελλοντικό. Είναι αυτές που σχεδιάζουν και ερμηνεύουν το στυλ τους, ακολουθούν τις τάσεις μόδας ή αποφασίζουν να παραβούν τους κανόνες. Κοσμοπολίτισσες, κομψές, δυναμικές, εκλεπτυσμένες. Σ’ αυτές συνυπάρχει η κομψότητα της 8ης περιοχής του Παρισιού, η άνεση των ατέλειωτων λονδρέζικων νυχτών ή το ακαταμάχητο μποέμ της Λισαβόνας. Δεν υπάρχουν σύνορα για αυτές.
Μόνο η Inés Maestre από τη Μαδρίτη, μία από τις καλλιτέχνιδες με μεγάλη επιρροή αυτή τη στιγμή, γνωστή ως η «Hopper των Millennials» και η δεξιοτεχνία της στην αποτύπωση της προσωπικότητας και των συναισθημάτων των χαρακτήρων της, καθώς επίσης με την ικανότητά της να αναπαριστά χώρους και καθημερινά αντικείμενα, θα μπορούσε να εκφράσει τον εσωτερικό κόσμο και το μοναδικό στυλ αυτών των σύγχρονων μουσών.
Από τα τριάντα πέντε κομμάτια που συνθέτουν τη σειρά ex profeso για την Uterqüe οι πρωταγωνίστριές της κάθονται, ποζάρουν με τόλμη, γελούν, συλλογίζονται ή περιμένουν, φορώντας τα σχέδια που ανήκουν στην κολεξιόν SS18 της μάρκας. Αέρινα ρούχα, σύνολα υφασμάτων, ζωηρά χρώματα, εμπριμέ όπου υπάρχει κάθε είδος οργανικού στοιχείου, χοροί υφών και αναφορών σε σημαντικά έργα της τέχνης και της λογοτεχνίας συνυπάρχουν σε μία σειρά που διηγείται από μόνη της πολλές ιστορίες.
Τα πρωτότυπα κομμάτια της Maestre μπορείτε να τα δείτε από τις 7 Μαΐου στις βιτρίνες των δέκα πιο εμβληματικών καταστημάτων της μάρκας σε όλο τον κόσμο: Μαδρίτη (Claudio Coello), Βαρκελώνη (Paseo de Gracia), A Coruña, Marbella (Puerto Banús), Ντουμπάι (The Mall of Emirates), Μεξικό DF (Antara Fashion Hall, México DF), Βαρσοβία, Λισαβόνα, Μόσχα και Βουκουρέστι.
Παράλληλα με αυτή τη δράση, η Uterqüe παρουσιάζει το τρίτο τεύχος του Uterqüe Art Essays, ένα cahier d’art σε μία φροντισμένη έκδοση 500 αντίτυπων που περιλαμβάνει τη δουλειά της καλλιτέχνιδας σε συνεργασία με την μάρκα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Uterqüe συνεργάζεται με τον κόσμο της τέχνης με κεφαλαία γράμματα. Από το 2017, η μάρκα έχει συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες Clàudia Valsells, Regina Giménez και Aldo Chaparro, οι οποίοι συνέδεσαν το δικό τους στυλ με τις διάφορες κολεξιόν και καμπάνιες μετατρέποντας τα καταστήματά της Uterqüe σε γκαλερί της τέχνης pop up.
Δέκα χρόνια ντύνοντας τις γυναίκες
Μέσα σε δέκα μόνο χρόνια, η Uterqüe μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει δημιουργήσει ένα δικό της κόσμο στον στερέωμα της μόδας εντός και εκτός των συνόρων μας. Δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο να κάνει τα αξεσουάρ ένα βασικό κομμάτι στη ντουλάπα οποιασδήποτε γυναίκας, η εξέλιξή της είναι μία από τις πιο αξιοσημείωτες στον τομέα. Πάντα σύμφωνη με την ιδέα της να επαναφέρει την παράδοση, ενισχύοντας το Made in Spain και την τέχνη των χειροποίητων προϊόντων, η μάρκα περιελάμβανε συνεχώς στις σειρές της αξεσουάρ, κολεξιόν ενδυμάτων ειδικά σχεδιασμένα από τη δημιουργική ομάδα της, με το δέρμα να είναι ένα από τα αγαπημένα της υλικά.
Ο συνδυασμός της ποιότητας, του διαχρονικού και της κομψότητας στα προϊόντα της καθιστούν την Uterqüe ως μία παγιωμένη μάρκα με δυνατή ταυτότητα που κερδίζει ανεπιφύλακτα γυναίκες που αναζητούν στα ενδύματά της την ποιότητα, την τάση μόδας και την αποκλειστικότητα. Εν συντομία, κάνει τη διαφορά.
The Apartment: η νέα εικόνα του καταστήματος της Uterqüe
Τον Ιούλιο του 2008, η Uterqüe άνοιξε το πρώτο της κατάστημα επί της οδού Serrano. Σήμερα, η Premium μάρκα του ομίλου Inditex διαθέτει 91 καταστήματα σε Ισπανία, Πορτογαλία, Μεξικό, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία, Καζακστάν, Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Λίβανο και Ιορδανία και, επίσης, δραστηριοποιείται σε 35 αγορές μέσω του online καταστήματός της.
Μαζί με τη δέκατη επέτειό της, η μάρκα ανανεώνει την εικόνα του καταστήματος ακολουθώντας της έννοια “The Apartment”, εμπνευσμένη από την αισθητική της κίνησης του Mid Century της δεκαετίας του '50 και με ματιές από τα διαμερίσματα του Λος Άντζελες εκείνης της εποχής. Μια ζεστή, ευχάριστη ατμόσφαιρα και ένα δυνατό πνεύμα που ξυπνάει αναμνήσεις, που ανακτά το γκλάμουρ των παλιών εποχών και υπάρχει, επίσης, χώρος για τις διάφορες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, ως αποτέλεσμα της ένωσης της Uterqüe και του κόσμου της τέχνης.
Σχετικά με την Inés Maestre
Η Inés Maestre (Μαδρίτη, 1992) ξεκίνησε τα βήματά της μέσα στην μόδα, έναν χώρο που ποτέ δεν αποχωρίστηκε. Σπούδασε Σχέδιο Μόδας στη Μαδρίτη, αλλά δεν απελευθέρωσε την πλευρά της εικονογράφου μέχρι που ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο, τυπώνοντας τον προσωπικό της κόσμο σε ενδύματα και εκτυπώσεις. Η νομαδικότητα -χαρακτηριστικό ή περίσταση συχνά έμφυτη της γενιάς της- την ώθησε μόλις ολοκληρώθηκε η περίοδος ενασχόλησής της με τη μόδα να μετακομίσει στο Λονδίνο, όπου ζει και εργάζεται τους τελευταίους μήνες αφοσιωμένη στην καλλιτεχνική καριέρα της, συμμετέχοντας σε διάφορα έργα για εκδόσεις και τη διαχείριση του δημιουργικού τμήματος για διάφορες μάρκες μόδας και παγκόσμιες δημοσιεύσεις υψηλού κύρους.
Η δουλειά της Maestre δεν αντιπροσωπεύει μόνο μία γενιά, την millennial, σε μόνιμη αντίφαση. Είναι, επίσης, η αντανάκλαση της ανησυχίας μετά την εφηβεία, των τελευταίων ιχνών της αθωότητας, της θυελλώδους άφιξης της ενήλικης ζωής. Είναι στη ματιά χαμένη στον ορίζοντα, σ’ αυτές τις σύντομες στιγμές στοχασμού για την εξέλιξη ή στην ζωτική ανησυχία που νοιώθουν πολλοί νέοι στις μέρες μας όπου βρίσκουν έμπνευση τα σκίτσα αυτής της υποσχόμενης καλλιτέχνιδας. Μια εκπληκτική υποκειμενικότητα που την τοποθετεί στο δρόμο των καλλιτεχνών που ήταν σημαντικοί «φωτογράφοι» της εποχής τους, όπως ο David Hockney, ο Larry Clark και ο Ryan McGinley, σε ποιητικές σκηνές βαθιάς αδιαφορίας για ένα αβέβαιο μέλλον που παραπέμπουν στους αφηγηματικούς κώδικες της Σχολής Ashcan και ονόματα όπως ο Edward Hopper ή ο Robert Henri.